Udstationering i Sydney

news
24 Oct 2019
Faglig nyhed

I DLA Piper har vi hele verden som arbejdsplads, og med kontorer i mere end 40 lande er der rig mulighed for at drage erfaringer på tværs af landegrænser. International erfaring giver perspektiv, og vi sender derfor vores dygtige advokater ud i verden som del af vores mange udstationeringsprogrammer. 

"Nye ideer og perspektiver på arbejdsopgaverne..."

Ditte Lundberg er advokat i M&A, hvor hun beskæftiger sig med sager inden for erhvervs- og selskabsret med særligt fokus på nationale og internationale fusioner og virksomhedsoverdragelser, herunder rådgivning i forbindelse med investerings- og ejerstrukturer, tilrettelæggelse og gennemførsel af juridisk due diligence samt udarbejdelse af transaktionsdokumenter.

Ditte er lige nu udstationeret i Sydney's Corporate M&A team. Læs om hendes første tid i DLA Piper Sydney.

Hvordan kom en udstationering på tale?
Min udstationering kom på tale i forbindelse med, at min leder og jeg talte om forskellige udviklingsmuligheder. Jeg har altid haft et ønske om at prøve at arbejde i udlandet i en periode, og efter at vi blev en del af DLA Piper, er mulighederne for dette blevet meget større. Vi blev enige om, at et ophold i Sydney's Corporate M&A team var vejen frem, og hele udstationeringen kom derefter på plads i løbet af få måneder. DLA Piper har et centralt mobillity team, der står for alt det praktiske i forbindelse med alle udstationeringer, og mit eget forberedende arbejde var derfor begrænset.

Hvad er dine oplevelser indtil videre?
Jeg har nu været i Sydney i en måned og hverdagen er nu så småt ved at indfinde sig. Jeg har haft så mange oplevelser allerede, at jeg ikke ved, hvor jeg skal starte.

Hele planlægningen og opstarten var meget organiseret, og jeg blev taget imod som enhver anden medarbejder. Allerede fra andendagen kom jeg på et projekt (sælger-mandat), hvor vi over de sidste uger har arbejdet på en vendor due diligence rapport. Selvom Australien har bibeholdt den engelske common law tradition er selve M&A processen den samme, så jeg kan godt bidrage i det daglige arbejde. I forhold til selve due diligence-processen er der dog den væsentlige forskel, at DLA Piper Sydney bruger AI som en integreret del af due diligence. AI benyttes både som et project management-værktøj i forhold til at allokere dokumenter til forskellige medarbejdere, men også til brug for egentlig due diligence.

"Selvom Australien har bibeholdt den engelske common law tradition er selve M&A processen den samme, så jeg kan godt bidrage i det daglige arbejde."

Det har ikke alt sammen været arbejde, og jeg har også haft tid til at udforske og nyde foråret i Sydney. Kollegaerne har været meget søde til at inkludere mig i alskens arrangementer i weekenderne, så det har indtil nu på alle måder været en fantastisk oplevelse. 

Hvordan er det internationale miljø?
Der er generelt et meget international miljø på Sydney-kontoret, da mange jurister fra Asien flytter permanent til Australien for at arbejde. Herudover er her også en del briter, der enten er flyttet herud permamanent eller er på secondment ligesom mig. Jeg oplever generelt, at alle er nysgerrige på at lære mig at kende og at høre om, hvordan vi arbejder i København.

Hvad forventer du, at få ud af opholdet?
Jeg forventer forsat at få en masse spændende og lærerige arbejdsopgaver og at få yderligere indsigt i det australske retssystem. Herudover håber jeg også på at få tid til at udforske Sydney og omegn. Det er desuden min forventning, at jeg kommer hjem med nye ideer og et nyt perspektiv på vores arbejde efter at have prøvet at arbejde i en anden arbejdskultur og et andet arbejdsmiljø.