Studieophold på Queensland University of Technology

news
18 Nov 2019
Faglig nyhed

Mathias Vester Dinesen er trainee i afdelingen for fast ejendom i Aarhus, hvor han arbejder tæt sammen med afdelingens advokater, advokatfuldmægtige og de øvrige studenter. Som en del af studiet har Mathias været i Brisbane, Australien, hvor han tog sit 9. semester på Queensland University of Technology (QUT). Her kan du læse lidt om hans oplevelse.

”Brisbane – som i daglig tale kaldes Brissie – er Australiens tredjestørste by med 2,5 millioner indbyggere, og er desuden hovedstaden i staten Queensland. Brisbane er en internationalt orienteret studieby med mange forskellige nationaliteter og bærer især præg af at være geografisk tæt på Sydøstasien.

På QUT valgte jeg fag som Construction and Engineering Law og Commercial Contract Law, som er yderst relevante i et globalt Danmark.
Undervisningen foregik på mindre hold, hvorfor aktiv deltagelse var en nødvendighed. På undervisningsholdene blev jeg stillet over for problem-solving cases, forhandlinger og rollespil, hvilket i høj grad skærper mine akademiske og juridiske engelskkundskaber.

QUT har naturligvis andet end undervisning at byde på. Der er en bred vifte af forskellige foreninger såvel sociale som faglige. Disse byder på alt fra surfing, moot-competitions, sejlads og Quidditch – så der er noget for enhver smag!

Når jeg ikke var til undervisning og muligheden bød sig, tog jeg ofte på dags- og weekendture. Jeg var eksempelvis 14 dage langs den australske østkyst, som bl.a. bød på dykning ved Cairns, vandreture på Magnetic Island og surfing ved Noosa Heads.

DLA Piper har mere end 90 kontorer i over 40 lande, og ét af disse er placeret i Brisbane, som jeg naturligvis har besøgt. Her blev jeg hurtigt mindet om, hvilket globalt maskineri, jeg er en del af. Det er desuden et privilegie, at DLA Piper giver sine trainees mulighed for at tage uddannelsesorlov, mens man er på udveksling.

Hvis man har mod på at rejse til den anden side af jorden, hvor en vinterdag sjældent er under 22 grader og ikke er bange for edderkopper og slanger, så vil jeg på det kraftigste anbefale at tage på udveksling til Brisbane.”