Havvindmøller i Europa – hvordan ser fremtiden ud?

news
09 Dec 2019
Faglig nyhed

Historien om havvindmøller i Europa er i enhver henseende bemærkelsesværdig. Inden for godt et tiår er omkring 4.500 havvindmøller blevet opstillet i henholdsvis Nordsøen, Østersøen og Atlanterhavet. Bare i 2018 blev der i Europa opstillet havvindmøller med en samlet kapacitet på 2,6 GW.  Læs med i dagens kalenderlåge, hvor vi tager pulsen på markedsaktiviteterne. 

Havvindmølleindustrien i dag

Offentlig støtte har været stærkt medvirkende til at få branchen derhen, hvor den er i dag. Men det har teknologien også. Nu genererer en enkelt vindmølle dobbelt så megen energi som for fem år siden. Inden for de kommende fem år ser det ud til, at den mængde igen vil blive fordoblet. Branchen har kunnet drage fordel af den lange periode med lave renter, der har begrænset omkostningerne i forbindelse med lånefinansieringen. Sideløbende hermed er havvindmølleindustrien blevet hjulpet godt på vej af det hurtige skift i investorernes efterspørgsel, idet både långiverne og kapitalinvestorerne har haft travlt med at opfylde målene for bæredygtighed. Branchens modenhed, og tilliden til teknologien, tiltrækker et stigende antal nye kapitalinvestorer, der er villige til at løbe risici forbundet med anlægsinvesteringer. Samtidig dukker der muligheder op i nye geografiske områder, herunder i Polen og Tyrkiet. Imens har man i Frankrig netop lukket regnskabet for landets første havvindmøllepark.

Ny rapport - forventninger til fremtiden

Sammen med det internationale nyhedsbureau Inframation har vi taget pulsen på markedsaktiviteterne, herunder antallet af nye anlægsprojekter, investorernes forventninger, udsvingene i virksomhedstransaktioner og udsigten til værdistigninger. Vi har også dykket ned i de forskellige investeringspotentialer, og herunder gennemgår vi de bedste geografiske muligheder, samt hvordan de kan indgå i den fremtidige globale kapacitet. Desuden byder rapporten på en gennemgang af forventningerne til fremtiden, det lovgivningsmæssige landskab samt vejen til tilskudsfri energi.