ESG & AI Bestyrelsesakademi

event
30 May - 31 May 2024
Address

Oslo Plads 2
2100 København Ø
Denmark

Få svar på, hvordan AI indarbejdes i forretningsmodellen og accelererer den bæredygtige omstilling, og hvilket ansvar du har som ledelse og bestyrelse.

Danske virksomheder vil de kommende år opleve et stigende pres på deres forretningsmodeller og værdikæder som følge af EU’s stadig mere omfattende ESG-regulering.

AI bliver her en afgørende game-changer, som giver virksomhederne potentiale til at accelerere den bæredygtige omstilling. Samtidig vil virksomheder, som formår at udnytte AI, kunne øge deres konkurrenceevne og fremtidssikre deres forretningsgrundlag.

Integrationen af AI i forretningsprocesser præsenterer et stadig bredere landskab af muligheder og udfordringer. For mens AI kan effektivisere selv komplekse processer, administrere store datamængder og identificere kommercielle muligheder og forretningskritiske risici, kræver det også omfattende forståelse for datasikkerhed, bias og etiske problemstillinger.

Gennem konkrete cases fra danske og internationale virksomheder får du de perspektiver og den forståelse, som er afgørende for at fremtidssikre din virksomhed i et komplekst ESG-landskab. Vi gennemgår samtidig den lovgivning, der både i relation til ESG og AI definerer det nye ansvar, der gælder for ledelser og bestyrelser.

Bestyrelsesakademiet udbydes i et partnerskab mellem IBM, Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet og DLA Piper.

Det får du med bestyrelsesakademiet

  • Indsigt i hvordan AI og ESG tænkes ind i din forretningsmodel
  • Overblik over EU’s ESG-krav og deres betydning for din virksomhed
  • En forståelse af hvad AI- og ESG-krav betyder for dit bestyrelsesansvar
  • Indsigt i ESG som forudsætning for finansiering
  • Viden om AI-teknologiens understøttelse af den bæredygtige udvikling
  • En forståelse af datahåndtering som forudsætning for ESG-performance
  • Kendskab til AI-perspektiver fra bestyrelser verden over
  • Input til hvordan du og din bestyrelse kommer i gang med implementeringen af AI i virksomhedens forretningsmodel
Program
Program for dag 1 - Afholdes hos DLA Piper på Oslo Plads 2, 2100 København

Det faglige program varer fra kl. 13.00 - 17.30.


ESG og bæredygtighed - baggrund og rammer

Velkomst og hvorfor bæredygtighedsstrategi. Hvordan hænger ESG og AI sammen? 
v. Thomas Kovsted, CEO/Country General Manager i IBM, Martin Lavesen, Managing Partner i DLA Piper og Linda Nielsen, Professor i jura ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet

Overblik over væsentlige ESG reguleringer; standarder, forordninger og direktiver 
v. Linda Nielsen, Professor i jura ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet

Som rammesætning gives et overblik over de væsentligste ESG reguleringskrav. Det er nødvendigt at forstå denne sammenhæng for, at du kan navigere i den regel-tsunami, som ikke mindst EU har kørt i stilling.

ESG som forudsætning for finansiering
v. Joachim Kundert Jensen, Partner med speciale i finansiering i DLA Piper

ESG er blevet afgørende for virksomheders adgang til finansiering og langsigtet succes. Flere finansieringskilder stiller krav om ambitiøse ESG-politikker og tilbyder favorable vilkår til de virksomheder, der er taksonomi compliant. Det er derfor vigtigt at forstå, hvordan ESG bliver en afgørende faktor for virksomheders finansiering og vækst. Oplægget vil blandt andet give dig et indblik i, hvordan virksomheder kan integrere ESG-tilgange strategisk med henblik på at tiltrække kapital og investorer samt sikre bæredygtig vækst.  

AI, digitalisering og den bæredygtige strategi

Væsentlighedsanalysen - forretningsmæssige muligheder og risici
v. Linda Nielsen, Professor i jura ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet

Kravene til bæredygtighedsrapportering er ekstremt omfattende med mere end 1.000 datapunkter. Det er derfor afgørende, at du kun rapporterer på de forhold, der giver mening for din virksomhed. Her spiller væsentlighedsvurderingen en vigtig rolle, så du kan sortere konstruktivt i din rapportering og udelade irrelevante forhold.

Key trends fra Future of Boards
v. Alex Tamlyn, Chair Boardroom Counsel i DLA Piper UK

Bestyrelser står i dag over for et stigende pres fra investorer, regulatorer og markeder på grund af ESG-reguleringskrav samt forventninger til performance i forhold til håndtering af bæredygtighedsrisici og deres indvirkning på samfundet. I samarbejde med Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) har DLA Piper udgivet en rapport, der identificerer og analyserer tendenser inden for bestyrelsespraksis og deres potentielle implikationer på bæredygtighedsområdet.

Alex Tamlyn vil gennemgå rapportens centrale anbefalinger til, hvordan bestyrelser kan ruste sig til at trives i en mere bæredygtig fremtid samt bidrage med konkrete og praktiske værktøjer til bestyrelsers forberedelse på den bæredygtige omstilling.

AI/digital understøttelse af bæredygtig udvikling - Case 1
v. Camilla Kampmann, Client Executive i IBM

IBM og GOODIEBOX har sammen udviklet en løsning, der bruger AI. Her fungerer AI'en som en forlænget arm for de ansatte, så de bedre og hurtigere kan tage de rigtige beslutninger. Det reducerer både lager og affald, hvilket forbedrer virksomhedens profitabilitet og sikrer, at GOODIEBOX lever op til deres høje etiske produktstandarder, samtidig med at det forbedrer deres bæredygtighed.

Overblik over væsentlig AI regulering
v. Marlene Winther Plas, Partner og Head of Intellectual Property and Technology i DLA Piper

Som en af ​​de første love om AI forventes EU's Artificial Intelligence Act (EU AI Act) at få vidtrækkende konsekvenser - også for Europas globale teknologiske konkurrenceevne. Den europæiske lovgivning forholder sig til brugen af kunstig intelligens ved at organisere denne i kategorier af risici. Marlene Winther Plas tager os i dette indlæg igennem kategorierne – herunder hvilken brug af kunstig intelligens, der er højrisiko og underlagt den strengeste regulering, samt hvilken anvendelse der i den anden ende af skalaen, er underlagt begrænsede regler.

Middag dag 1 - Mere information følger
Program for dag 2 - Afholdes hos IBM på Sundkrogsgade 11, 2100 København

Det faglige program varer fra kl. 08.30 - 15.30.


AI som katalysator for bæredygtighed

Introduktion til AI og digitaliseringens rolle - herunder hvorfor data er en væsentlig forudsætning for både ESG og AI
v. Camilla Kampmann, Client Executive i IBM

AI kommer til at forandre mange brancher, men når det kommer til ESG-rapportering og den bæredygtige omstilling, kan AI virkelig hjælpe. Grundlaget for både ESG-rapportering og AI er sikker og gennemsigtige data. Adgang til data af høj kvalitet er en afgørende faktor i opbygningen af robuste AI-systemer og rapportering af ESG.

Refleksioner over AI digitaliseringens rolle
Dialog mellem Camilla Kampmann, Client Executive i IBM og Mark O'Conor, Global Co-Chair i Technology i DLA Piper UK 

AI Governance Report - hvordan ser betyrelser på AI?
v. Mark O'Conor, Global Co-Chair i Technology i DLA Piper UK

Mark O’Conor giver os indsigt i en global DLA Piper undersøgelse, som ser på balancen mellem AI-governance og værdiskabelse og afdækker, hvordan organisationer kan bruge AI ansvarligt, sikkert og kommercielt.

Med afsæt i rapporten tager Mark os gennem emner som AI-implementering, hvordan god AI-governance ser ud, om I er klar til at tage en værdibaseret tilgang, hvilke konkrete muligheder og udfordringer data giver på sektorniveau samt hvilke AI udfordringer og risici, der allerede nu gør sig gældende i den juridiske rådgivning.

AI/digital understøttelse af bæredygtig udvikling - Case 2
v. Camilla Kampmann, Client Executive i IBM og Marlene Winther Plas, Partner og Head of Intellectual Property and Technology i DLA Piper

Vi gennemgår en kendt case, hvor meget er gået galt, og bruger den til at stille spørgsmålene: Hvor skulle bestyrelsen have grebet ind? Hvornår bliver bestyrelsen ansvarspådragende? Kunne skandalen have været afværget, hvis bestyrelsen havde stillet de rigtige kritiske spørgsmål i tide?

AI paradokset - både løsning og problem
v. Camilla Kampmann, Client Executive i IBM

Anvendelsen af AI kan medvirke til en betydelig reduktion af den globale drivhusgasemission. Samtidig har The MIT Technology Review målt, at træningen af en enkelt AI-model næsten udleder CO2 i et omfang, der svarer til fem gange levetiden for en gennemsnitlig amerikansk bil. Det vurderes, at CO2-fodaftrykket for informations- og kommunikationsteknologisektoren allerede er mindst lige så stort som luftfartssektoren, og med flere og flere digitaliseringer og energiintensive AI-løsninger forventes CO2-udledningen at vokse betydeligt i de kommende år. Så hvordan balanceres dette paradoks?

Governance

Bestyrelsens ansvar - herunder Corporate Sustainability Due Diligence Direktivet
v. Linda Nielsen, Professor i jura ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet 

Som bestyrelse fylder ansvar meget - både for arbejdet og for nattesøvnen. De væsentligste risici beskrives og vurderes, og der afsluttes med en række konkrete råd til dit videre bestyrelsesarbejde, så det fortsat bidrager konstruktivt til virksomhedens fremtidige værdiskabelse.

De 10 vigtigste spørgsmål, der sætter dig i gang med at integrere ESG og AI i forretningsmodellen
v. Linda Nielsen, Professor i jura ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, Marlene Winther Plas, Partner og Head of Intellectual Property and Technology i DLA Piper og Thomas Kovsted, CEO/Country General Manager i IBM

Som afslutning på bestyrelsesakademiet opsummerer vi de afgørende spørgsmål inden for ESG og AI, der viderefører dialogen i jeres ledelse og bestyrelse og accelererer jeres bæredygtige omstilling.

Et kig ind i fremtiden
v. Thomas Kovsted, CEO/Country General Manager i IBM

AI vil ikke erstatte mennesker – men mennesker som ikke anvender AI, vil blive erstattet af dem, der gør. Om ikke længe kommer quantum computing. Det vil give ligeså stor computerkraft, som da vi alle fik en supercomputer i lommen i form af vores mobiler. AI og de underlæggende modeller forventes at øge deres kraft, hvilket betyder, at de vil kunne klare meget mere på kortere tid. Vi slutter af med at tænke over, hvordan det igen kan ændre vores forretningsmodeller.

Afrunding og diplomer 
v. Linda Nielsen, Professor i jura ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, Martin Lavesen, Managing Partner i DLA Piper og Thomas Kovsted, CEO/Country General Manager i IBM

Praktisk information

Pris for deltagelse

Mere information følger...

Her afholdes bestyrelsesakademiet

Dag 1

DLA Piper Denmark
Oslo Plads 2
2100 København Ø

Dag 1 - Middag

Mere information følger...

Dag 2

IBM Denmark
Sundkrogsgade 11
2100 København Ø