Adgang til afgørende viden

news
18 Nov 2024
Category
Faglig nyhed

I DLA Piper er internationalt samarbejde en del af hverdagen. Med tilstedeværelse i over 40 lande skaber vi unikke muligheder for både klienter og medarbejdere. 
I denne artikel deler Camilla Bjørslev Paulsen, advokat og Senior Director med speciale i energi og forsyning samt udbudsret, sine erfaringer med fordelene ved at være en del af en global organisation.

 

Fra lokal til global

Camilla startede sin karriere i DLA Piper, da virksomheden stadig var kendt som Lett – en primært dansk advokatvirksomhed. Transformationen til en del af det verdensomspændende DLA Piper-netværk betød nye muligheder. "I starten tænkte jeg, hvad betyder det her for mig, der arbejder med danske klienter? Men det viste sig at åbne en masse døre for samarbejde på tværs af landegrænser," fortæller hun.

For mange klienter, der ønsker at vokse globalt, har samarbejdet med kolleger i andre jurisdiktioner vist sig afgørende. "Man skal jo ikke se 'Løvens Hule' ret længe for at opdage, at vækstplaner ofte handler om at gå ud over grænserne. Vi ser en stigende efterspørgsel fra klienter, der tænker globalt," forklarer Camilla.

Samarbejde på tværs

Som specialist i energi og forsyning arbejder Camilla i en sektor, hvor der sker stor teknologisk udvikling. Her har DLA Pipers internationale netværk gjort det muligt at lære af erfaringer fra andre lande. "For eksempel har vi kunnet trække på vores kolleger i London for at få indsigt i PPA-aftaler (Power Purchase Agreements), som er blevet udbredt tidligere der end i Danmark," fortæller hun.

Et andet eksempel er en klient, der ønskede at udvide fra Danmark til et andet EU-land. "Der var mange aspekter at overveje – lige fra selskabsstiftelse til ansættelsesret og reguleringer. Vi kontaktede vores kolleger i Spanien for at få konkret viden om processer og regler," siger Camilla og forklarer videre, hvordan samarbejdet er vigtigt for klienten: "Det er vores ansvar som advokater at sørge for, at samarbejdet mellem landene fungerer, så klienten kan drive deres forretning problemfrit."

Hun understreger, hvordan de praktiske opgaver, som eksempelvis oprettelsen af selskaber, ofte løses af lokale kolleger, der har den nødvendige indsigt i den pågældende jurisdiktion. "Sådan en opgave ligger naturligt hos dem," forklarer hun. "Men det skal samtidig spille sammen med alt det, der allerede er etableret i Danmark. Derfor arbejder vi tæt sammen på tværs af grænser for at sikre, at der ikke opstår uhensigtsmæssigheder, når forretningen skal operere i praksis."

Denne koordinerede tilgang gør det muligt at levere en helhedsorienteret løsning, der kombinerer lokal ekspertise med en samlet strategisk forståelse.

Globalt kollegaskab

For Camilla Bjørslev Paulsen er samarbejdet med kolleger i andre lande en integreret del af hverdagen. For Camilla føles det lige så naturligt at tage fat i en kollega i Madrid eller London, som det gør at kontakte en på kontoret i Aarhus. "Det er lidt som at tage fat i en kollega længere nede ad gangen," forklarer hun og fremhæver, hvordan virksomhedens interne struktur reducerer barrierer for kommunikation og samarbejde på tværs af grænser.

Den tætte forbindelse mellem kontorerne er ikke kun virtuel. Camilla nævner de mange fordele ved at mødes fysisk med sine internationale kolleger. "Jeg har selv været i Spanien for at arbejde direkte med vores kolleger der. Det er en stor fordel at kunne bruge mødelokaler og samtidig få følelsen af at være en del af noget større," siger hun.

Denne fleksible tilgang til internationalt samarbejde sikrer, at opgaver kan løses effektivt og med høj kvalitet, uanset hvor i verden de relevante kompetencer befinder sig. "At kunne mødes og arbejde sammen på tværs af landegrænser giver ikke blot en mere sammenhængende proces, men også en stærkere forbindelse til det globale team," understreger hun.

Et stærkt internt netværk

Udover daglig sagsbehandling investerer DLA Piper i at opbygge netværk og dele viden på tværs af kontorerne. For eksempel mødes specialister inden for energiområdet regelmæssigt i Norden for at udveksle erfaringer og få faglige input. "Vi var blandt andet ude og besøge et Power2X-anlæg sammen, for at få indblik i teknologien," fortæller Camilla.

Interne uddannelsesprogrammer som DLA Piper Management Academy styrker også medarbejdernes kompetencer og netværk. "Det har givet mig indsigt i ledelse og forretningsudvikling, samtidig med at jeg har opbygget relationer til kolleger på samme karrierestadie fra hele verden," siger hun.

For Camilla har det internationale samarbejde haft en stor personlig værdi. "Det er spændende at møde andre kulturer og få et større perspektiv. Jeg synes også, det er sjovt at rejse som en del af mit arbejde," siger hun.

Hun understreger også, hvordan arbejdet med internationale kolleger giver nye perspektiver og højner kvaliteten af rådgivningen. "Vi kan trække på kontraktparadigmer og erfaringer fra andre lande, så vi ikke starter fra bunden. Det gør vores rådgivning både hurtigere og bedre," forklarer hun.

Stærke rammer for internationalt samarbejde

Hos DLA Piper starter det internationale samarbejde allerede fra dag ét. Gennem initiativer som nordisk onboarding, hvor nye medarbejdere møder kolleger fra andre lande, etableres de første relationer, der senere bliver fundamentet for et stærkt globalt netværk.

Camilla Bjørslev Paulsen beskriver, hvordan virksomheden aktivt skaber rammerne for samarbejde på tværs af kontorerne. "Der er mange initiativer – fra udvekslingsprogrammer og kurser til løbende samarbejde gennem sagsbehandlingen. Det gør, at vi hurtigt lærer hinanden at kende og skaber en tættere forbindelse på tværs af landegrænser," forklarer hun.

Netværksdelen er essentiel for at udnytte DLA Pipers globale styrker fuldt ud. Det handler ikke kun om at vide, hvor de relevante kontorer er, men også om at kende de kolleger, man kan tage fat i. "Når man er ny, kræver det måske lige lidt mod at kontakte en udenlandsk kollega. Men man opdager hurtigt, hvor nemt og ligetil det er," siger Camilla og understreger, hvordan virksomhedens kultur fremmer samarbejde og videndeling på tværs af lande.

Denne tilgang sikrer ikke blot en effektiv og smidig proces for klienterne, men også en arbejdsplads, hvor relationer og samarbejde trives – på tværs af både fagområder og landegrænser.

Denne artikel er baseret på en samtale fra vores karrierepodcast. Du kan lytte til episoden her: Adgang til afgørende viden