Nyt fra udbudsret
Hør meget mere om den kommende lovændring af udbudsloven, når vi inviterer til gratis webinar ”Ændringen af udbudsloven” tirsdag den 21. juni 2022 kl. 9-10.
Gratis webinar om ”Ændringen af udbudsloven”
Lovforslag om ændring af udbudsloven mv. 3. behandles i Folketinget i morgen og forventes at træde i kraft den 1. juli 2022.
Deltag i DLA Pipers gratis webinar tirsdag den 21. juni 2022, kl. 9-10, hvor du får en praktisk orienteret og grundig indføring i ændring af udbudsreglerne. Webinaret er relevant både for ordregivere eller tilbudsgivere.
Der vil være mulighed for at stille spørgsmål. De spørgsmål vi ikke når besvares efterfølgende.
Deltagelse er gratis.
Tilmeld dig her.
Udkast til "Bekendtgørelse om krav om anvendelse af personer under oplæring i offentlige kontrakter" sendt i høring.
Forslag til lov om ændring af udbudsloven m.v. (L 199), der blev fremsat den 10. maj 2022, indeholder i forslagets § 1, nr. 30 et krav om, at ordregivere skal indføre krav i kontrakten om anvendelse af personer under oplæring ved gennemførelsen af visse offentlige kontrakter.
I medfør af samme bestemmelse fremgår det, at erhvervsministeren fastsætter nærmere regler om, hvilke kontrakter, der er omfattet af kravet.
Udkast til ”Bekendtgørelse om krav om anvendelse af personer under oplæring i offentlige kontrakter” er som følge af ovenstående nu sendt i høring.
Læs bekendtgørelsen her.
Byggebranchen har talt – tilbudslovens § 7 lever videre
Efter tilbudslovens § 7 er de bydende berettiget til at være til stede ved åbningen af tilbuddene og til at blive bekendt med de indkomne priser og eventuelle forbehold. Bestemmelsen finder også anvendelse ved EU-udbud efter udbudsloven.
I høringsudkastet til lov om ændring af udbudsloven mv. blev der lagt op til, at netop denne bestemmelse skulle afskaffes med henvisning til, at kravet om elektronisk tilbudsafgivelse efter udbudsloven har gjort overværelsen af åbningen uhensigtsmæssig.
Forslaget om at afskaffe tilbudslovens § 7 har dog vakt stor bekymring blandt entreprenørerne.
Efter byggebranchens udsagn sikrer tilbudslovens § 7, at de bydende hurtigt ved, om de står til at vinde kontrakten eller ej, og at de på den baggrund kan allokere deres ressourcer. Bestemmelsen skaber med andre branchens egne ord gode forudsætninger for, at de bydende i fremtiden kan sætte mere konkurrencedygtige priser.
Branchens pris har virket; tilbudslovens § 7 alligevel får lov at leve videre, da det fremsatte lovforslag om ændring af udbudsloven mv. ikke længere indeholder et forslag om afskaffelsen af bestemmelsen.
Det betyder, at tilbudsgivere indenfor bygge- og anlægssektoren kan se frem til forsat at kunne være til stede ved åbningen af tilbud, der er omfattet af tilbudsloven.
Lovforslaget 3. behandles i Folketinget 9. juni og forventes at træde i kraft 1. juli 2022.